19 Ağustos 2017 Cumartesi

17 ağustos..

Rize'de gündoğdu diye bir yerdeyim, 99 ağustosunda. hava oldukça nemli, tabiri caizse nemdem boğuluyoruz. küçük bir mahalleye kocaman banka binası yapmışlar.  beş bilemedin altı personeli var. Elli kişiyi doyuracak kadar mutfak elemanları alt katında. bina ise 5 katlı. lojmanındayım ailecek. kızıom daha yeni doğmuş sayılır altı aylık oldu olacak. küvette yıkıyoruz, oğlum da 2 yaşında falan olmalı o zamanlar. günlerden salımıydı neydi. sanırım salı günü sabah uyandık televizyonlarda her yerde deprem görüntüleri keşmekeş, telefonlar zar zor cevap veriyor. depremin ana üssü gölcük olduğunu öğrendik.

bizim bankaya başladığımız 95 yılı devresi 48 kişiydi, herkesin ayrı özellikleri olmasına karşın aradan bazı kişiler daha öne çıkardı. sarı saçları, mavi gözleri, yakışıklığı ve hayata canlı bakışlarıyla erdoğan da bunlardan biriydi. hep cool'du.  daha banka bizi şekle sokmamıştı, canlıydı, arkadaştı. pazartesi günü şubeye bir düğün davetiyesi geldi. erdoğan cumartesi günü evleniyordu.düğün hazırlıkları için gölcükteydi.

deprem olur olmaz arkadaşlarla araştık.  malum turne dönemiydi..dediler ki bizden erdoğan gölcükte baba evinde düğün hazırlıkları yaparken baba evinde depreme yakalanmış. 4 gün sonra düğünü vardı.bu kadar sarsıldığımı az anımsıyorum..nişanlısı olan kız  uzunca bir süre psikiyatrik tedavi gördü..toprağın bol olsun arkadaşım.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder